Päätalon ulkovuoraustyöt aloitettu

Päätalon ulkovuoraustyöt aloitettiin elokuun puolessa välissä, viikolla 33. Noin kuukausi alkuperäisestä myönnettäköön yltiöoptimistisesta aikataulusta. Hirsityöt veivät oman aikansa, mutta myös aitta ja sauna haluttiin valmiiksi asti ennen seuraavan urakan aloittamista.

Ulkovuorauksen uusiminen aloitettiin eteisen yläosasta katon rajasta. Työtä varten on rakennettu rakennustelineet, joita sitten siirretään työn edetessä. Rakennusteline on kiinnitetty turvallisuussyistä myös itse taloon. Jotta rakennustelinetta ei tarvitse uudestaan kasata samaan kohtaan, hoidetaan samantien myös ulkovuorauksen maalaaminen. Talo maalataan perinteiselle punamullalla, jollainen se vielä 50 vuotta sitten kuvien perusteella on ollutkin. Takaseinältä löytyi vielä vähän vanhaa väriä, mutta muuten ulkovuorauksen maali oli rapissut kauttaaltaan pois. Ikkunan ja oven pielet sekä nurkkalaudat maalataan valkoisiksi.

Talo noin 30-luvulla

Talon ulkovuoraus tehdään lomalaudoituksesta siten, että alempi lauta on leveämpi kuin väliin naulattava ulompi lauta. Alkuperäiseen nähden (alimpien lautojen päällä rimat) päällimmäinen lauta tulee olemaan hieman leveämpi. Ulkonäöllisesti ero ei ole merkittävä, mutta laudan kulutus saadaan näin pienemmäksi, kun alimpien lautojen väliin voidaan jättää reilumpi väli.

Eteisen yläosa ennen ja jälkeen ulkovuorauksen uusimista

Ulkovuorauksen yhteydessä vaihdetaan talon ennen puiset tippapellit peltisiin. Tippapelti on ostettu omalla profiililla Vantaanpuiston peltisepältä. Samaa peltiä käytettiin myös saunan ja aitan ulkovuoraustöissä ja se toiminut oikein hyvin.

Tuulensuojalevyt asennettu eteiseen

Ikkunahommia vielä tuumataan ja odotellaan viimeistä tarjousta ennen lopullisen päätöksen tekoa.  Samalla ilmeellä kuitenkin mennään kuin tuossa 30-luvun kuvassa, eli t-karmilliset ikkunat ja peiliovet.

Tuleekin mäelle kerralla ihan uusi ilme, kun päätalo ei enää harmaudessaan piiloudu maisemaan vaan seisoo uljaana punaisena kaunokaisena keskellä pihaa. Ukki jo kommentoikin (kuten myös saunan muuttuneeseen ulkonäköön) “kyllä siinä kestää silmän tottua”.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *