Päätalon yläkerran remontti aloitettu

Päätalon yläkerta on remonttimielessä melko yksinkertainen (tässä vaiheessa kuvitellaan ainakin näin), sillä yläkertaan ei sähkövetojen lisäksi tulee minkäänlaista talotekniikka. Yläkerrasta purettiin lattiat ja lattiat tyhjennettiin sammaleristeestä ja hiekasta jo kesällä ja yläkerta on siitä asti ollut odottamassa uusia pintoja. Nyt sitten kun ulkovuoraus ja muut ulkotyöt on kutakuinkin tehty, siirryttiin sisätiloihin. Alunperin piti aloittaa alakerrasta ja jopa jättää yläkerran remontti odottamaan tulevaisuuteen. Heidi kuitenkin oli sitä mieltä, että kun kerta remontoidaan niin sit laitetaan kerralla kaikki. Oikeessahan hän on ja sen myötä remontti päätettiin aloittaakin yläkerrasta.

Pienemmän kammarin koko on noin 15 neliömetriä ja suuremman yli 20 neliömetriä. Isommassa kammarissa on aikoinaan asunnut koko perhe.  Alla yläkerran pohjapiirustus noin suurinpiirtein oikeassa mittasuhteessa. Ennen tein kaikki suunnitelmat Paintilla, mutta Heidi kun näytti Floorplannerin niin se oli sitten menoa. Saa 3D kuvat ja kaikki! Sen verran lähti lapasesta, että kuvat on piirretty myös sikalasta, kuivurista ja saunan tulevasta terassista:D Mutta tässä siis yläkerta:

Yläkerran pohjapiirustus

Ihan vielä ei näytä tuolta, mutta kyllä se tästä jo hahmottuu:

Pienemmän kammarin harvalaudoitus
Isomman kammarin lattiakoolaukset

Lattian lattiavasat olivat priimakunnossa ja niille ei tarvinnut tehdä mitään. Alunperin lattia on ollut suoraan kiinni lattiavasoissa, mutta koska yläkertaan asennetaan uusi lankkulattia, joka ei ole aivan niin järeää kuin alkuperäinen oli, katsotiin parhaaksi tehdä vasojen päälle lattiakoolaus 60cm jaolla. Vasojen välit vaihtelivat myös noin 70 cm – 100 cm. Pienempään vasemman puoleiseen kammariin lattiakoolaus olisi nostanut lattian kynnyksen yli, joten tässä huoneessa päädyimme harvalaudoitukseen. Alla molempien huoneiden tilanne viime viikonlopulta.

Seiniin on näiden kuvien jälkeen asennettu jo suurin osa huokoisista puukuitulevyistä eli aika pitkällä ollaan jo!  Lattialaudat on nostettu sisälle kuivumaan ja muutaman viikon päästä päästäänkin sitten asentamaan jo lattiaa.

Päätyseinien osalta eristeet vaihdettiin molempien kammareihin ulkovuorausken uusimisen yhteydessä. Kammareiden pitkien sivujen eristeenä on edelleen vanha puru. Purua on välikatossa erittäinkin hyvin, mutta seinien osalta puru on jonkinverran painunut, ja katon ja seinä väliiin on jäänyt ilmarakoa. Seinät on muuten hyvässä kunnossa ja mietimmekin pitkin syksyä purammeko seinää yläosasta eristeen lisäämiseksi vai ratkaisemmeko lisäeristämisen jollain muulla tavalla. Yläkerran kammarit ovat sen verran isot, että lisäeristämisen tekeminen sisäpuolella ei suuremmin vaikuta tilaan ja siitä syystä, päädyimme tekemään lisäeristeyksen molempien kammareiden sisäseiniin. Kivana bonuksena tässä toteutuksessa oli, että näin saatiin sähköjohdot nätistä koolausten väliin seinän sisään.

Mutta kaikkein parasta tässä on kuitenkin se, että nyt aletaan olemaan siinä vaiheessa remonttia ,että voi aloittaa tapettien, maalien ja paneelien valitsemisen! Ihan parasta! 🙂

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *