Book now on Airbnb
0 kpl 0

Rosbackan sauna

Saunan tarina

Rosbackan sauna on tilan edellisten asukkaiden Frans ja Gunnar Bergströmin isän, Emil Bergström, rakentama. Sauna on rakennettu sotien jälkeen 40- ja 50-luvun taitteessa. Saunalla on aina ollut tärkeä rooli tilalla, saunassa on peseydytty, pyykätty, hoidettu sairauksia, synnytetty ja juhlittu. Sauna on ollut myös tilan ainut lämpimän veden lähde aina vuoteen 2018 saakka.

Vaikka saunan rooli on ollut iso ja tärkeä, se ei silti saunana ole ollut kummoinen. Tarina kertoo, että veljeksistä kumpikaan ei varsinaisesti tykännyt saunasta ja suuntasivatkin usein saunomaan joko naapureille tai myöhemmin kunnan saunatiloihin. Saunan lauteet olivat korkeat ja kapeat, kiuas valtavan suuri ja isotöinen lämmittää ja betonilattia kylmä jalan alla. Veljekset olivat molemmat pitkiä ja ensimmäisen kerran saunaan astuessamme mietimmekin, miten herrat ovat itsensä lauteille taiteilleet. Sauna lämpesi viimeisen kerran Gunnarin ja Fransin toimesta 1980-luvun loppupuolella.

Olemme remontoineet saunan kunnioittaen vanhan saunan tunnelmaa, mutta uudistaneet saunaa juuri sen verran, että lauteilla on mukava olla, löylyt ovat tasaiset ja lattia on lämmin jalan alla.

Tervetuloa nauttimaan lempeistä ja happirikkaista löylyistä Rosbackan tunnelmalliseen perinnesaunaan.Tutustu saunaan ja voimassa oleviin tarjouksiimme ja varaa oma saunaelämyksesi!