Book now on Airbnb
0 kpl 0

Saunan vuokraus

Rosbackan Sauna

Lähes 100 vuotta vanha hirsisauna tarjoaa tunnelmalliset tilat erilaisten juhlien ja illanistujaisten järjestämiseen. Saunan tiloihin kuuluvat takkahuone, sauna sekä lounge tila ja suuri terassi paljuineen. Saunan ylälauteille mahtuu kerralla 7-10 henkilöä. Sauna ja pesuvedet lämmitetään saunojille valmiiksi (perinteitä kunnioittaen peseytyminen saunalla tapahtuu saavista kuupalla kaataen).

Rosbackan vanha hirsisauna sijaitsee maatilan pihapiirissä metsän siimeksessä omassa rauhassa. Omat juomat ja ruuat sallittu.

Saunan vuokra-ajat ja hinnat
pe-la klo 17-02 395 eur
pe-la klo 10-15 280 eur
su-to klo 17-02 320 eur
su-to klo 10-15 220 eur

Nettivaraukset koskevat iltavuoroja klo 17-02. Päivävuorojen varaukset: posti@rosbacka.fi.

Saunan vuokraan sisältyy:

  • Sauna valmiiksi lämmitettynä
  • Palju valmiiksi lämmitettynä
  • Lounge-tila ”Paja”
  • Grillikota
  • Pyyhkeet ja pefletit
  • Pesuaineet
  • Kaasugrilli
  • Iso terassi
  • Ulko-wc

Huom! Saunalla ei ole juoksevaa vettä, mutta juomavettä on tarjolla vesiautomaateissa.

Omat eväät ja juomat ovat sallittuja. Varauduthan omilla astioilla.

VARAUSTILANNE

Katso varaustilanne ja tee varaus verkossa täältä!

Vuokrausehdot

Kuvia saunalta

Saunan tarina

Rosbackan sauna on tilan edellisten asukkaiden Frans ja Gunnar Bergströmin isän, Emil Bergström, rakentama. Sauna on rakennettu sotien jälkeen 40- ja 50-luvun taitteessa. Saunalla on aina ollut tärkeä rooli tilalla, saunassa on peseydytty, pyykätty, hoidettu sairauksia, synnytetty ja juhlittu. Sauna on ollut myös tilan ainut lämpimän veden lähde aina vuoteen 2018 saakka.

Vaikka saunan rooli on ollut iso ja tärkeä, se ei silti saunana ole ollut kummoinen. Tarina kertoo, että veljeksistä kumpikaan ei varsinaisesti tykännyt saunasta ja suuntasivatkin usein saunomaan joko naapureille tai myöhemmin kunnan saunatiloihin. Saunan lauteet olivat korkeat ja kapeat, kiuas valtavan suuri ja isotöinen lämmittää ja betonilattia kylmä jalan alla. Veljekset olivat molemmat pitkiä ja ensimmäisen kerran saunaan astuessamme mietimmekin, miten herrat ovat itsensä lauteille taiteilleet. Sauna lämpesi viimeisen kerran Gunnarin ja Fransin toimesta 1980-luvun loppupuolella.

Olemme remontoineet saunan kunnioittaen vanhan saunan tunnelmaa, mutta uudistaneet saunaa juuri sen verran, että lauteilla on mukava olla, löylyt ovat tasaiset ja lattia on lämmin jalan alla.

Tervetuloa nauttimaan lempeistä ja happirikkaista löylyistä Rosbackan tunnelmalliseen perinnesaunaan.Tutustu saunaan ja voimassa oleviin tarjouksiimme valikosta ja varaa oma saunaelämyksesi!