Vapun talkoilua

Vappuviikonlopuksi saimme jälleen talkooporukkaa kylään, kun velipoika Eemeli ja Eemelin avopuoliso Carita tulivat “kaupunkilomalle”. Olen nyt lähes joka talkoissa houkutellut ihmisiä saunan taakse, mutta vasta tänä vkloppuna joku sinne suostui lähtemään 😀 Ehkä olisi pitänyt muotoilla kutsu paremmin..

Perjantaina kävimme vähän katselemassa tilalla, mutta kuten aina samalla tuli hommailtuakin jo aikalailla. Pihalla pitkin poikin säilöttyjä metalliromua ja puutavaraa eroteltiin omiin kasoihin kierrätystä ja jatkokäyttöä varten. Puutavarasta iso osa oli jo lahonnut, mutta jonkinverran onneksi löytyi myös aivan tervettä lautaa ja hirttä. Varsinkin hirret tulevat tarpeeseen päätalon ja saunan kunnostustöissä. Samalla tyhjensimme myös tallin katoksen, joka on toiminut ennen lantalana. Katos oli täynnä tavaraa ja tyhjentämisellä haluttiin erottaa katoksesta säilytettävät ja hävitettävät tavarat. Yllätykseksemme katoksesta löytyi 7 rekeä. Isoissa reissä on kiinteät poikittaispuut eli pankot ja pienemmissä reissä kääntyvät metallipiikein varustellut pankot. Molempia on käytetty puiden kuljettamiseen. Kääntyvä pankko on helpottanut käännöksiä pitkiä tukkeja tuotaessa tiheästä metsästä.

Lauantaille oltiin lupailtu lumisadetta, joten suunnittelimme jo etukäteen, että tulemme hommailemaan tilalla vain aamupäiväksi. Päivä oli kylmä ja kova tuuli piti huolta, että liikkeessä oli pysyttävä. Saimme lauantaina viimein kaadettua loput villiintyneestä sireenistä aitan vierestä ja tällä hetkellä aitan ympäristö näyttää siistiltä. Todennäköisesti kun aurinko alkaa paistamaan nousee sireeni samantien uudestaan ja taisto jatkuu, mutta nautitaan nyt tästä hetkellisestä erävoitosta.

Carita vs. Sireeni

Lauantaina jatkettiin myös saunan ympäristön siistimistä ja nyt alkaa saunakin tulla jo esille ihan eri tavalla. Saunan vasemmalla puolelle rajattiin luonnon oma aita, joka koostuu marjapuskista, vadelmasta, pajusta ja jostain muista tunnistamattomista puista ja pensaista. Tämä pöheikkö raivattiin suoraan linjaan ja tasattiin tasakorkeuteen, jolloin saunan pihapiirikin alkoi jo paremmin muodostumaan. Vähän kun takametsää vielä siistii ja jättää nuoret koivut kasvamaan, tulee tästä alueesta todellinen taikametsä. Koska aurinko laskee saunan taakse, on tämä tulevaisuudessa mahtava paikka vilvoitteluun saunan jälkeen. Pyyhkeetkin on jo valittu, joten enään tarvii vain piikata lattia, muurata uusi piippu ja asentaa kiuas ja lauteet 😉

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *