Lattian tyhjennys

Aikamoinen aktiiviviikonloppu takana. Vuorossa oli talon lattian tyhjennys hiekasta ja muusta maa-aineksesta. Talossahan tosiaan oli hiekkatäyttö betonivalun alla. Ei mikään paras ratkaisu, sillä kosteus pääsee hiekassa nousemaan rakenteisiin. Uusien hirsien asennusta varten sekä uutta lattiarakennetta ajatellen hiekka tuli saada pois talosta.

Lähtötilanne, betonivalu piikattu rikki

Metrin kerros hiekkaa. Noin 60 neliön alalla. Hiekan seassa julmettomasti kiviä ja tiiliä. Ja lasia. Ja posliiniastioiden palasia.

Tietty eka tuli mieleen, että aivan järjetön homma tyhjentää käsipelein tällainen määrä hiekkaa. Hiekkaa, jossa lapio kolisee joka iskulla kiveen tai tiileen. Siispä tilattiin imuauto. Sinänsä hyvä idea, mutta tiilet ja kivet eivät myöskään imuautoon siirry. Imuauton kuljettaja teki neljä tuntia töitä kahden meistä poimiessa kiviä ja tiiliä pois tieltä,  ja tilasta saatiin imuroitua vain seinän reunustat. Maksoi maltaita ja eikä tullut  läheskään valmista.

No perjantaina pistettiin sitten sana kiertään, että lapiohommia olisi tarjolla ja niin jälleen kerran hullut ihanat ja mitä arvokkaimmat ystävät ja sukulaiset ilmottautuivat auttamaan. Jotta kaivamisurakka ei tuntuis liian mukavalta, niin lähdettiin vielä perjantaina kuunteleen Heidin veljen bändiä ja siitä sit yökerhoon jalalla koreeks aamuyöhön asti. Lauantaina hieman rapsakassa olotilassa tartuttiin lapioihin ja kottikärryihin ja ruvettiin hommiin.

6 tuntia myöhemmin homma oli tehty ja talo tyhjä. Imuautoo ei enää tilata, kyllä käsipelit on huomattavista tehokkaampia?? Ja kaupan päälle saa vielä upeen hiekka rusketuksen!

 

Rosbacka rusketus

Hiekan tyhjennys oli kyllä uskomaton suoritus ja loistavaa työtä, sillä tänään hirsimiehet pääsivät jatkamaan hirsien asentamista ja ensimmäinen hirsikin saatiin paikalleen.

Hirsi numero 1

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *