Leffasuosituksia – kuvattu Rosbackassa

Rosbackassa on kuvattu kaksikin elokuvaa, Nainen kedolla ja Lapinpoika.

Nainen kedolla on draamatrilleri inhimillisistä huijauksista ja väärennöksistä. Elokuva on kuvattu vuonna 2003, sen on ohjannut Juha Lehtola ja pääosissa nähdään Tiina Lymi ja Markku Maalismaa. Elokuvassa Rosbacka on näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin koti. Mikäli kaipaat illaksi elokuvaa, niin Nainen Kedolla löytyy suoraan kokopitkänä YouTubesta: https://www.youtube.com/watch?v=zaI73jeH77M
Itse ei olla vielä keritty leffaa katsomaan, mutta kannattaa se vilkaista jo ihan tuttujen maisemien vuoksi. Ja on elokuva saanut myös paras tv-elokuva Venlan vuonna 2003.

Toinen elokuva, Lapinpoika, on Kauko Röyhkän nuoruudenmaisemiin sijoittuva tarina 1973 vuoden lapista. Elokuvan juoni on seuraava:  ”Nuori Simppa nauttii yksinkertaisesta elämästä ränsistyneessä mökissä ottoisänsä Aapin ja koiransa Penin kanssa. Uudet ajat koittavat, kun Kati, kaupunkilainen hippityttö, saapuu kavereineen yllättäen Lappiin. Tytöt pysähtyvät hetkeksi asumaan autioon taloon ja Simppa ihastuu tähän uskomattoman värikkääseen keijukaiseen. Pohjoinen kohtaa etelän. Maaseutu kohtaa kaupungin. Ja Simpalla unelmat kohtaavat todellisuuden.” (https://www.elonet.fi/fi/elokuva/878459)

Lapinpoika perustuu saman nimiseen Kauko Röyhkän romaaniin

Elokuvassa Rosbacka on juonessa kuvattu ”ränsistynyt mökki lapissa” 😀 Lapinpoikaa vielä metsästetään, eli jos jollain sattuu olemaan DVD/VHS tai tuttu, jolta kyseinen leffa löytyisi, niin ottakaan yhteyttä. Kuvattu 1999 eli todennäköisesti tämäkin jostain vielä löytyy:)

Mukavaa leffailtaa! 🙂

Jätä kommentti