Rakkaudesta perinnemaisemaan ja kunnioituksesta menneitä sukupolvia kohtaan

Heinää kainaloihin asti – tämän fiiliksen tilan nykyinen omistaja Heidi muistaa elävästi siitä päivästä kun hän vuonna 2017 asteli Rosbackan tilan pihapiiriin. Tila oli kuin muisto menneestä ja käytännössä täysin autioitunut. Ainoa sähkö löytyi päätalon neljästä lampusta ja vesipiste peltolähteestä. “Mistä ihmeestä tässä pitäisi aloittaa”, Heidi muistaa miettineensä isovanhemmilta ostamansa tilan pihamailla. Muodonmuutos on ollut valtava, nykykävijän on sitä vaikea edes kuvitella. 
 
Rosbackaa oli ylläpidetty vain sen verran, että ympäröivien peltojen viljelytoimintaa pystyttiin harjoittamaan. Heidin isovanhemmat olivat saaneet tilan perintönä hyviltä ystäviltään, naapurin “vanhoiltapojilta”, mutta he eivät olleet koskaan muuttaneet tilalle. Heidillä oli siis edessään valtava urakka, mutta siihen tarttumisessa auttoi vahva visio. Mahdollisuus toteuttaa tilakokonaisuus, joka palvelee ihmisiä juuri sellaisina hetkinä, kun he haluavat kokea jotain ilahduttavaa, virkistävää tai rauhoittavaa on ollut vahva motivaattori muutostyölle läpi vuosien. 
 
Ensimmäinen remontin kohde oli tilan päätalo, sen vanavedessä sauna ja aitta. Väsymätön työskentely tilan modernisoimiseksi mennyttä kunnioittaen on tuottanut tulosta ja tänä päivänä yhä useammat vieraat ovat löytäneet tiensä lämminhenkiseen ja kodikkaaseen Rosbackaan.
 
Heidin visiossa Rosbackan toiminta laajenee ja monipuolistuu yhä entisestään. Vahvassa keskiössä on yhteisöllisyys: mahdollisuus tarjota myös muille yrittäjille töitä, luoda yhteistyöverkostoja ja tuoda konkreettista hyötyä lähialueen ihmisille.
 
Heidille tilan elävöittäminen, sen nykyinen kodikkuus ja toiminnan henkilökohtaisuus ovat ylpeyden aiheita. Rosbackassa mitään ei tehdä liukuhihnalta, vaan jokainen kävijä kohdataan yksilöllisesti sen mukaan mitä hän tarvitsee. Rosbacka on tehty ihmisten viihtymistä varten.