Sadonkorjuu

Pehtoori Eero teki Rosbackaan kesällä kasvimaan, johon istutettiin perunaa, porkkanaa, punajuurta sekä kesäkurpitsaa. Kesän mittaan mietittiin kerkiääkö kasvimaalta nousemaan mitään ja ukkikin naureskeli, että perunat on istutettu väärinpäin. Mutta niin vaan perunat kypsyi ja perunoista tehtiin kesän aikana kymmeniä aterioita. Kesäkurpitsat ilmestyivät parissa päivässä ja ovat nyt suunnattomia mötköjä. Niitä tuli myös järkyttävä määrä ja niitä onkin jaeltu tutuille ja sukulaisille. Kesäkurpitsa on korvannut kurkun salaateissa, siitä on tehty paistosta, pihvejä, pastaa ja grillattuja kesäkurpitsoja.  Keitto on vielä kokeilematta, mutta sen jälkeen alkaa olemaan ideapankki tyhjennetty. Porkkanoista tuli hauskan mallisia pyöreitä palleroita, eivät ilmeisesti olleet aivan peruslajiketta.

Ennen talvea seuraavaa vuotta ajatellen istutaan vielä valkosipulia. Seuraavana vuonna kevät korkataankin sitten kasvimaan suurennustalkoilla. Haaveissa on isompi perunapelto ja isompi hyötykasvialue, jota voidaan kaveriporukalla hoitaa ja yhdessä kerätä syksyllä sato jaettavaksi. Syksyllä 2018 päästäänkin sitten pitämään myös sadonkorjuujuhlat 🙂 Punajuuripaistosta, kesäkurpitsapihvejä, oman maan vihersalaattia, tillikurkkua ja toivottavasti metsästysseuran terveisiä. Kynttilät, ulkovalot ja sauna luomaan tunnelmaa. Punaviiniä ja ystäviä. Kyllä syksy on ihan jees<3